Förvaltare till Vimarhem AB

Vimmerby är den lilla kommunen i Småland som har mycket att erbjuda; förutom det gedigna kulturarvet från Astrid Lindgren kännetecknas kommunen också av ett mångsidigt näringsliv, stort lokalt engagemang, aktivt föreningsliv, vacker natur och rogivande miljö.

 

”Vi kan, vi vill och vi driver utvecklingen framåt”

 

Vimarhem AB:s affärsidé är att äga, utveckla och förvalta ett tryggt och attraktivt boende i Vimmerby kommun för olika målgrupper och behov. Vimarhem ska i samråd med ägaren Vimmerby kommun arbeta för en god utveckling av kommunens bostadsmarknad.

 

Våra övergripande Mål och Vision

 • Modernt bostadsbolag för alla
 • Det självklara förstahandsvalet av hyresvärd
 • Lärande och tillitsfull organisation i ständig utveckling
 • Långsiktigt fastighetsägande i samverkan med koncernen
 • Vi strävar efter hållbarhet utefter de globala målen i Agenda 2030, ur ett ekologiskt, socialt och ekonomiskt perspektiv

Detta når vi genom Mod, Ansvar och Fantasi med Respekt för alla.

Vimarhem har ca 40 anställda och äger samt förvaltar drygt 1 300 lägenheter och ca 85 lokaler. Vimarhem sköter dessutom driften på Vimmerby kommuns fastigheter såsom stadshus, skolor, förskolor och servicehus m.m.

Vimarhem står inför en spännande framtid där digitala hjälpmedel kommer bli allt viktigare för våra medarbetare och hyresgäster.

Ditt nya jobb

Är du på jakt efter ett jobb som är väldigt mångsidigt och som dessutom leder till meningsfull förändring? Ett jobb där du får ansvara för teknisk utveckling och förvaltning? Då kan vi ha rätt utmaning för dig! Vimarhem AB söker fastighetsförvaltare och vi är nyfikna på dig. Du välkomnas till ett positivt och engagerat team som tillsammans arbetar för att skapa resultat och nå visionen om att Vimarhem AB ska bli ”Det självklara förstahandsvalet av hyresvärd” i Vimmerby kommun”. Som förvaltare ansvarar du för fastighetsbeståndet ur ett övergripande perspektiv. Du leder, fördelar och utvecklar det dagliga arbetet med drift och underhåll.

 

Arbetsuppgifterna består bland annat av:

 

 • Huvudansvar för planerat underhåll och löpande förvaltning för Område Syd
 • Arbetsledaransvar för driftorganisationen Område Syd
 • Handla upp och beställa åtgärder av entreprenörer
 • Agera projektledare i mindre projekt
 • Upprätta och följa upp drift- och underhållsplaner genom att driva förändrings- och förbättringsarbete
 • Driva och följa upp energieffektiviseringsprojekt
 • Kontakt med hyresgäster
 • Besiktning av lägenheter
 • Driftoptimering av fastigheternas värme, ventilation och andra tekniska system
 • Ansvarar för långsiktig underhållsplanering
 • Ansvara för egenkontroll och myndighetskontroller
 • Personalansvar
 • Stötta beredskapsjouren var 4:e vecka

Det ställs höga krav på att du är en god ledare och förebild samt är proaktiv och initiativrik. Du driver projekt med varierad komplexitet, lokala förutsättningar och krav på leveranstid, därför är det viktigt att du som person även är flexibel och lösningsorienterad. Förvaltaren har ansvar att driva utveckling och hantera förekommande personalfrågor. Du har ett nära samarbete med hyresgäster, fastighetsskötare, serviceavdelning, projektledare, kundservice och entreprenörer. Samarbete med Vimmerby kommuns fastighetskontorets medarbetare förekommer också.

 

Tjänsten tillhör fastighetsförvaltning och personen rapporterar till fastighetschefen. Vimarhems fastighetsbestånd är uppdelat i två områden, Nord och Syd. Vi söker en förvaltare till område Syd, förvaltaren har personalansvar för fem fastighetsskötare.

 

Kvalifikationer

 

 • Eftergymnasial utbildning eller likvärdig kompetens inom fastighetsområdet som du förvärvat genom något eller några års erfarenhet inom fastighetsförvaltning
 • Erfarenhet av att arbeta med underhållsplanering i fastighetssystemet Momentum eller motsvarande program
 • Kunskaper och erfarenheter av att arbeta med statusbesiktningar av byggnader och markytor
 • Kunskaper i för befattningen relevanta lagar, förordningar och praxis
 • IT-kompetens och systemvana samt kunskaper i att utföra arbetsuppgifter i digital miljö
 • B-körkort
 • I rollen krävs goda språkkunskaper i svenska, i såväl tal som skrift

 

Meriterande är om du har teknisk kompetens och erfarenhet av fastighetstekniska frågor kring exempelvis värme, ventilation, styr, el, VS med mera. Vidare är det positivt om du har erfarenhet av att driva projekt och har utbildning och/eller erfarenhet inom entreprenadjuridik och upphandlingar (LOU).

 

Som person ser vi att du har en god förmåga till samarbete, ansvarstagande och vilja att utvecklas. Du är strukturerad och arbetar enligt en tydlig process där du organiserar och planerar ditt arbete väl samt håller uppsatta deadlines. Du hanterar även stress på ett konstruktivt sätt och bibehåller ett gott humör vid press och motgångar. Det är också viktigt att du är lösningsorienterad, analytisk och ser samband i komplex information eller miljö. Du är relationsskapande och har lätt för att skapa och bibehålla goda relationer. Du är också samarbetsorienterad och finner lösningar genom ett prestigelöst fokus på det gemensamma målet samtidigt som du är serviceinriktad, flexibel, positiv, social och gillar att driva ditt eget arbete såväl som att jobba i team. I rollen behöver du arbeta proaktivt och initiativtagande samt trivas i en stimulerande och utmanande miljö. Du har viljan att utveckla dig själv, arbetssätt och avdelningen.

 

Vid urvalet kommer vi att lägga stor vikt vid personliga egenskaper och intresse för tjänsten. Vi värdesätter de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten och ser därför gärna sökande med olika bakgrund och livserfarenhet till tjänsten.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidare
Sysselsättningsgrad: 100%   
Tillträde: Enligt överenskommelse

Ansökan

Sista ansökningsdatum: 2023-10-31

Urval och intervjuer kommer att ske löpande.

Vi tar emot ansökningar via vårt rekryteringssystem där du bifogar CV och personligt brev.

Övrigt information 

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till annonskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför ytterligare kontakt med media-/annonsförsäljare, rekryteringssajter och liknande.

I rekryteringsarbetet samarbetar vi med Vimmerby kommun, därav sker ansökan genom Vimmerby kommuns hemsida.

 

Varmt välkommen med din ansökan!

 

Kontaktpersoner

Elisabeth Will

Fastighetschef Vimarhem AB

0492-76 91 15

Sök jobbet här