Husdjur


Sköt om dina djur så tycker även grannarna om dem. I bostadsområdet och i trapphuset ska hundar alltid vara kopplade. Tänk alltid på att plocka upp efter din hund.

 

Har du katt ska du se till att den har en egen ”toalett” bestående av en sandlåda eller dylikt. Innehållet i sandlådan bytes ofta för att undvika obehaglig lukt i lägenhet och trapphus. Husdjur som vistas utanför lägenhet ska ha tillsyn så att de ej utför sina behov i trappuppgångar, sandlådor eller dylikt. Som kattägare är man lika ansvarig för sitt husdjur som hundägare.

Vi vill även påtala att urin, från samtliga djur, orsakar stora skador på lägenhet, vilket kan bli mycket kostsamt för dig som djurägare att sanera.

 

Ert husdjur ska vara tyst, även när ni lämnar lägenheten, så inte grannar får något obehag. Kom ihåg att många är allergiska mot katter och hundar. Husdjur får ej vistas i tvättstugorna och övriga gemensamma utrymmen pga. allergier.
 

Giftiga sällskapsdjur/orm
Det krävs tillstånd för giftiga sällskapsdjur och all ormhållning - även för ormar som inte är giftiga. Tillstånd får man från kommunen.

Länk till Vimmerby Kommun - Bygga, bo & miljö.