Så rengör och underhåller du dina fönster på vintern

Det är inte bara på sommaren man vill ha fina och rena fönster, men hur gör man då om det är kallare ute? Du behöver inte vänta in våren, det går alldeles utmärkt att putsa fönsterna även då frosten biter. Här listar vi tips för att resultatet ska bli så bra som möjligt..

 

Medlet – Har du spolarvätska och antingen fönstersåpa eller koncentrerad fönsterputs hemma är du redo för fönsterputs i minusgrader. Dosera i rätt mängd fönstersåpa/koncentrerad fönsterputs i vattnet och häll därefter i några droppar spolarvätska om det är minusgrader, inte annars.

 

Innan du börjar – För att behålla kvalitén och livslängden på fönstret är det om du torkar av fönsterkarmen och allt runtomkring glasrutan ordentligt innan du sätter igång med putsningen.

 

Börja här   Om fönstren går inåt kan du med fördel börja med att putsa på insidan och mellan fönstren, på så sätt hinner utsidan bli lite uppvärmd under tiden.

 

Såhär gör du  Blötlägg rutan med en svamp eller trasa, du kan tänkas behöva gnugga lite mer när det är kallt för att lösa smutsen ordentligt. Dra av vattnet med skrapan från sida till sida med en lätt lutande vinkel uppåt. Rengör skrapan efter varje drag så smutsen inte stannar kvar och fönstren blir randiga. Torka av hörnen och kanterna där skrapan inte kommer åt med en microfiberduk.

 

Tänk på – När du putsar dina fönster brukar vatten droppa ner på golvet efter skrapdragningen, var uppmärksam på att fånga upp så mycket som möjligt av vattnet under tiden du skrapar av rutan. Torka av det som hamnar på fönsterbrädet eller golvet direkt för att undvika vattenskador på golvet.

 

< Tillbaka